Sunday, August 9, 2015

Nak update sikit..

bosan2 duk rumah awal pagi ni, saja nak update blog sikit, sekarang ni masih dalam bulan syawal, walaupun dah nak habis dah, tapi feeling raya itu ada lagi, walaupun gua takde buat apa2 pun duk nganga kat rumah goyang kaki, hahahha

bila duduk rumah sewa ni, xde banyak plan ataupun event2 besar yang ada ataupun yang berlaku, coz gua duk kat bandar besar ni, suka duk rumah je, dari duk jalan2, bukan apa, malas nak menghadap jam, lepas tu nak cari parking pulak, cam hareyyy...itu sebab, selagi boleh gua lebih suka bawak moto, cepat dan senang nak parking, kalau bawak kete, nak ke tempat nak pergi pun dah rasa lambat, nak cari parking boleh sampai 1jam, kejadah apa itu~!!..

ini gua ada plan baik punya, memandangkan digi line nampak bagus dah dapat H+ kat kampung gua, gua decided nak beli broadband digi pakai buang punya 1gb sebulan, so at least, gua dan family gua kat kampung leh la guna untuk main fb ke check email ke, or main game sikit2 ke, walaupun tak besar 1gb ja, ok la tu..kalau ada duit lebih gua beli vpn la kot, bagi jadi unlimited...hopefully gua punya plan ni berjaya times square la.guahhahahhahaha~!!!..

malas nak letak2 gambar, hahahha, biarla sume nampak tulisan je dalam post ni, maklumla tgh malas, sumenye jadi susah, okla tu je nak bebel pagi2 ni,..selamat hari raya maaf zahir batin...hooooooooooooooooooooooooo~!!!

Monday, June 22, 2015

Berpuasa ramadan

Ok dah masuk dah ramadan tahun ni, cam biasa, spt dulu2 gua berpuasa jauh dr family,maklumla puasa kat kl...hahahahha..nampak cam gempak gitu kan...time tgh taip ni..gua kat kg..saja balik puasa kat kg...makan masakan mak...sedap kan....

So, cam biasa..bila kata ramadan..kita akan sambut raya nanti..dan spt biasa..duit gua akan kopak banyak..pasal apa?..pasal nak sedia duit raya satu hal, beli kuih raya satu hal...xcampur minyak kete dan tol lagi...agak pening di situ la...oh beli bunga api sikit utk anak buah...mercun2 ni xnakla.bahaya beb..beli utk for fun saja..heheh

So harapan tahun ni puasa..dapat makan byk2 dan sedap2...guahahahahahahhahahah!!!

Okla ini saja karutan utk kali ini...akhir kata selama berpuasa dan selamat hari rAya!!!!! Hoooooooo!!!

Saturday, May 23, 2015

Tukar keycap kibod

Rasenye gua ade post pasal gua ade kibod mekanikal...gua mmg suka gune..coz nak taip mmg rase sedap...
So pada satu hari..gua rasa nak edit sikit gua punye kibod ni bagi nampak menarik sikit..coz kaler all black..sume hitam..
So gua beli la fullset keycap kat taobao.com..siap beli 4 keycap kaler gold..berkilat beb..nampak ganas..hahahhaha...


So inilah dia kaler baru keycap kibod gua..gua pilih kaler klasik ni..coz teringat dulu2 time gua belajo komputer..guna kibod kaler camni...nampak legend sikit kan..hahahha..so ni harga dalam rm70+...


So inilah kaler gold yg gua beli..ade 4 satu berharga rm8..beli kat taobao.com gak...coz website tu byk barang2 utk kibod ni...so senang nak cari..harga pun bolehLa nak beli...

So inilah saje nak kongsi cerita..setelah lama xupdate blog coz malas gile...hooooooo!!!!!



Wednesday, February 25, 2015

Jalan2 pergi Kedah

Ni le 2nd time gua pergi jalan2 pergi kedah, pasal ada member ofis kawen, kalau x xdenye gua nak jalan sana sini, gua ni jenis pemalas, jangan harap nak berjalan. kalau boleh, pergi balik keje cukup untuk setiap hari, penat siot kalau nak berjalan, lebih2 pun gua berjalan, gua balik kampung je, xde lebih dari itu...hohoohoh...


so gua pun gi kedah, member kawen kat kuala nerang sana, tapi gua sume lepak kat pokok sena, coz dapat homestay situ, mmg murah, RM100 sehari je, gua bajet dalam rm200, tapi 100 je, so mmg murah, bile dah pagi gua bangun tido, tanpa mandi, gua dgn member gua gi beli kuih dan nasi lemak, untuk bagi perut berisi sikit before gi makan kawen, mmg murah la sini, nasi lemak semua rm1, kuih pun Rm1 leh dapat banyak, leh bawak sampai tgh hari..hoohohoh..

pasal gua gi time cuti raya cina, gua terpaksa hadapi kebodohan JAM yang teruk time nak balik KL, gua duk kat highway dalam 11jam, dicampur dgn kebodohan pihak2 bodoh yang guna emergency lane sebagai laluan utama mereka, malas nak cite banyak pasal tu, gua nak cite pasal lain, guahhahahah..

so gua ada rekod video sikit untuk tatapan sesapa yang nak tengok, xtgk pun lantak la kan, gua upload je sini..guahahhahahah!!!..

video

so inilah video nye, yang kawan gua duk rekod, gua driver, so kenala konsentrasi sikit di jalan raya, kalau lu tgk kat video tu ada kete rosak belah emergency lane, lepas tu siap ada ambulan pulak nak lalu, speed gua time jam2 camni, 10km/j, apa macam?..ada bagus?..mmg xbagus langsung..guahahhahahha!!!..

so okla, nak tercirit pulak cite banyak2~~!!..hoooooooooooooo~!!!..