Tuesday, December 27, 2011

dah hujung taun

ye skit lagi nak 2012...so apa achieve yang u all dah achieve sgt nye pun?..nothing right?..ohoh..saja ja buat line panas...so myself dah achieve 2 of 3 yang di plan utk 2011...xde makna nak azam sgt..ni saje nak plan...maybe plan yang xsempat buat tu leh buat pada taun 2012 lak kot..

so any idea yang good for  plan 2012?..kawen?..beli rumah?..beli apa patut?..shopping sakan?..makan sampai sakit perut?..hahha...lantak...xde terfikir lagi...

saja mau update kejadah blog ni..coz dah cam rumah tinggal je..guahhahahah!!..

Monday, July 11, 2011

Gile stresssss...

dalam masa terdekat nih, mmg gile streesss!!...bukan pasal xmakan, bukan pasal susah nak kuar isi perut di tandas, atau susah mau makan secara banyak secara bertubi2...

tetapi pasal keje yang gile stress, ya, suma kerja mmg ada tekanan, angin, udara, dan juga tekanan utk sakit perut, tapi tekanan perasaan yang amat sangat ketika kerja adalah tidak bagus, kerana over sgt ada stress, sampai balik rumah still stress, coz still terfikir bende yang ada di tempat kerja, nak gi kerja tidak terasa riang ria spt budak kecik nak gi jalan2, tetapi rasa sakit otak, rasa menyampah dan rasa nak tido sampai petang tanpa perlu pergi kerja..

oleh sebab stress melebihi tahap beku kutub utara, menjadikan kepala menjadi migrain xpasal2, coz byk sgt fikir utk setel problem di tempat kerja, yang pasti, jika anda seorang aja yang harus handle everything di tempat kerja itu, dengan suma adalah baru for you.., dgn rakan sekerja yang susah utk support when ada problem, sepatutnya when tanya itu rakan sekerja patut bagi idea, bukannya mengarah untuk itu dan ini, dan tidak perlu mengajar2 yang kononnya hebat sangat, if i dunno apa patut, patut ajar bukan mengarah yang entah apa2,

ditambah lagi ada spy di psang utk monitor adakah saya buat kerja or tidak, lagi menambah sengal di otak, dan menjadikan diri ini menjadi gengster, dulu bila orang cakap saya angguk2 aja, when this sudah happened, lu sapa ?..bos ka member tunjuk hebat ka, i dun care, gua balas balik lu nye cakap, coz lu start buat tahi, gua pun buat tahi juga, biar sama2 tahi sana sini..guahahhaha!!...

tak tau sampai bile ini gile stress mau habis, selagi xdapat nak handle everything selagi tu la kot xilang2 gile stress ni, so now, sapa2 mau bagi pedang ka, batu ka, gua balas balik gak kat kepala yang bagi tuh, so lu tau sikit kat otak lu tu, jgn nak itu ini sgt...sama2 la tolong menolong, if i dunno bende patut, u shud help apa yang tau, bukan lempar dan biar, gile stresss!!!!.

Tuesday, May 10, 2011

Berita Sengal - Jerebu

kerana sudah lama tidak update, jadi secara tiba2 membuat liputan berita kegiloaan..iaitu jerebu...guahhahahha!!..


video

so ini adalah jerebu di waktu petang...guahhahahah!!!...

Friday, March 4, 2011

INI IT DEPT LAAAA!!~~..

adakah anda pernah menjadi seorang staff it di mana2 company?...adakah anda pernah menjadi seorang tukang mengangkat telefon untuk melayan apa2 jua masalah pengguna?...dan pernahkah anda pernah mendapat soalan yang langsung tidak ada kena mengena/tidak relevan dengan apa yang patut anda handle?...

ya!!!...jika pernah atau tidak...lantak sama sana!!..yang penting apa2 soalan merapu dan sampah ini ...adalah di jawab dengan jawapan INI IT DEPT LAAAA!!~~~!!!!...jadi di sini saya akan menyenaraikan soalan2 merapu dan ayam goreng utk tatapan sekeluarga anda!!..guahhahahah!!!...

S-soalan
J- jawapan

S-alo encik telefon ni kenapa takleh nak guna?
J-INI IT DEPT LAAAA!!~~

S-alo encik paip tempat saya bocor la...
J-INI IT DEPT LAAAA!!~~

S-alo encik kenapa elektrik ni terputus..?
J-INI IT DEPT LAAAA!!~~

S-alo encik lif ni rosak la..
J-INI IT DEPT LAAAA!!~~

S-alo encik tau tak no ext dept ******?
J-INI IT DEPT LAAAA!!~~

S-alo encik tau x nak isi borang untuk *****?
J-INI IT DEPT LAAAA!!~~

S-alo encik kalau kuali tempat masak rosak macam mane?
J-INI IT DEPT LAAAA!!~~

S-alo encik ada provide a4 paper x?
J-INI IT DEPT LAAAA!!~~

S-alo encik aircond sini kenapa panas xsejuk sgt?
J-INI IT DEPT LAAAA!!~~

S-alo encik kenapa tempat power nih xleh nak gune?
J-INI IT DEPT LAAAA!!~~

hahaha!!..inilah dia several questions yang boleh bagi jawapan sama, tetapi kalau la boleh jawab spt ini, sudah lama sudah jawab..nak tak nak kena la layan secara baik, walaupun tau itu soalan entah apa2 dan juga merapu, soalan salah di tanye di tempat yang salah...apa2 pun think before you ask !!!..dont simply nak tanya2 itu ini dengan mendail terus di tempat yang xsepatutnya!!!!..guahhahahahhah!!!...

even nampak lawak, tapi inilah yang betul terjadi, dan berlaku di mana2!!!!!!!!!!..aiya!!!~~...
oh sudah merapu dah...mari tidoooo!!..hoooooooooooooo!!!..

Tuesday, March 1, 2011

Merapu adalah good!!

Ya!!..kembali lagi bersama anda diluar sana dengan sungguh kemerapuan!!..guaahahhaha!!...kali ini adalah dengan membeli game, main kejap lepas tu off, pasal ngantuk!!~~..guahhahahah!!!..sungguh good...


ya inilah game terbaru dan konon2 cam good, main kejap lepas tu tido, coz penat kerja, terasa ngantuk, terasa lapar, sakit perut, terasa haus, dan macam2 lagi, entah bila mau sambung main ini game!!~!!..guahahhahahhah!!...oh cukup2 sudah merapu!!...guahhahahah!!..

Tuesday, February 22, 2011

Usaha Akar Jaya!!~

guahahhaha!~!!....bercuti di kampung melawat adik di asrama, dan itu adalah my sekolah juga dulu, gi sana setelah hampir 12 tahun tidak menjejak kaki yang ganas ini di sana!~~..

dan di dapati bangunan asrama sudah baru kaler, ada tambah sana sini sikit, dan yang sama adalah tempat cikgu membebel mengenai student, tempat cikgu bebel pasal yuran, pasal cuti, pasal exam, dan pejadah2 lagi...


ya inilah dia tempat perhimpunan di kala pagi before masuk start for kelas, guahahhah!!..dengan kejahanamannya, selamba naik ke stage ini membuat adegan bersyarah secara lahanat ayam!!..walhal ketika itu budak2 ada di dorm..lantakla!!~~..guahhahahhah!!!..

teringat zaman study kat cni, penuh dengan kemerapuan, keharaman, dan kegembiraan, guahhahahah!!!...time merapu2 di tepi padang sekolah, ade satu kete baru berplat johor, tgk2 cikgu yang dikenali, tapi dah xigt nama, itu cikgu still lagi ada di sekolah itu!!!!!~~..gila la lama sudah duk situ..hahhahaha!!...kerana tak tau nak buat apa, angkat kepala aja!!!..guahhahahhaha!!!...

apa yang sama?..dewan makan sama, tempat bayar utk yuran dewan makan sama, dorm sama, yang ada penambahan adalah, ada tempat parking kete berbumbung aja..guahhahahah!!!...lain2 still sama, dan satu lagi yang amat terkejut, tempat air terjun buatan manusia...dulu 2 taun duk situ mmg xpernah nampak lak jadah tu kuar air, ni datang ada lak kuar air....guahhahahhaha!!!!....

oh sudah cukup utk merapu....hooooooooooooooooooo~!!..

Saturday, January 29, 2011

keluar mengservis

ketika sudah mau balik untuk chinese new year, ya!!..its good, coz khamis jumaat adalah cuti, ia adalah good untuk balik kerana akan sambung hingga ahad, so 4 days bercuti tanpa perlu untuk apply annual leave yang sikit itu....guahhahaha!!..

so before pulang, semestinya kenderaan yang akan digunakan harus di servis terlebih dahulu supaya pulang nanti di dalam keadaan yang lancar dan juga good!!!..guahhahahha!!..

oleh itu saya juga tidak terkecuali untuk anta my moto ke kedai, moto?, yala moto aja, maklumla duit tak byk mana, so moto ja ada, kereta mana?...tak beli jadinya xdak la kereta..guahahhahah!!..

seperti biasa check minyak hitam, check bateri, rantai, tayar, and etc, then itu tauke kedai ada bagitau, ada barang good pasang kat your moto lagi good, so pejadah apa dia ni mau jual barang apa lagi?...so inilah pejadah barang itu..

pejadah benda ini?...dan apakah function pejadah ini di moto?..dan di pasang di mana kejadahan ini?..

ya di sinilah kejadahan ini di pasang, inilah kedudukan dan kejajaran sebenar kejadah ini diletakkan, agak lama juga setting pejadah ini dikedai baru leh siap...dgn harga RM55 saya bersetuju untuk memasangnya, dan satu lagi tak tau sebenarnya apakah kejadahan barang ini?...time pasang di kedai tak tanya apa nama pejadah ini....tapi kereta ada kejadahan spt ini di bonet enjin...iaitu namanya stabilizer, so maybe ini pun sama juga nama stabilizer, dan nampak spt aksesori poyo dan mahu menunjuk kepada awek2 sedang menunggu bas dan awek2 sekolah....akan tetapi setelah membawa moto dengan ada kejadahan ini ketika mahu membeli makan, adalah good, rasa lain, mengkorner baring rasa good, drifiting rasa good, dan bermacam2 lagi juga good..

jadi tak rugi juga membeli ini kejadahan, guahahha!!....harga tidak mahal, tapi result is good..so inilah kejadahan nya beli ketika mengservis...akhir kata, belila aksesori yang mengoodkan kualiti pemanduan anda...bukan hanya mau show off sahaja....guahahhahahah!!!...

Thursday, January 20, 2011

saya adalah bermain game online

sedang sibuk orang lain bercuti pada esok hari for holiday on ice!!~...saya adalah sedang sibuk bermain game online, iaitu berlawan berlumba kereta bersama racer2 dari negara2 lain, good kan tu?...ya mmg good, kerana they all bermain secara ganas, langgar2 bontot your kereta, gi himpit2 bagi you kereta keluar dari track, biar they all dapat no. 1!!...hahahha...

good kerana ini adalah dpat mengimprovekan skill pada sesapa yang mahu marah2 cam orang gila, ya!!!..bukan setakat mengimprovekan skill dalam berlawan kereta online!!~, dan juga dapat mengimprovekan skill bersabar dari marah2 di tahap ke 8000HP!!...dan juga dapat mengawal mulut mengeluarkan kata2 yang sungguh kesat seperti !@#!@$!@#!@#!..ya!!!...itulah kata2 kesat...

woi, lu ingat setakat lu lawan n menang dengan racer AI lu dah power ke?, lu turun track mana2 main online la tgk!!!..kete lu xlaju, then lu skill cam orang xmakan, mmg lu tingal la wei!!!..hahah..agak2 cani la kot kalau ada gengster2 online cakap..hahahahha....pasal xpernah dgr racer2 gengster cakap, pasal they all byk taip dari cakap..guahahhahahha!!!...

ya!!!...ini antara cacatan rekod terbaikkkk!!!..from me!!~...yeah 3rd place berlawan orang2 online, yah!!..wakil from malaysia lagi tu!!.. adalah my rekod terbaik adalah di tempat 1st!!!...tapi tiada captured gambar, hahahhah...cuba bayangkan jika ada racer2 malaysia yang betul2 dapat cani, sudah pasti malaysia akan dikenali di tahap ke 80juta!!!..hahahahha...

xdapat membeli evo betul, beli dalam game pun sudah lazat kan!!!...bermain game GT5 online adalah good, need racing skills+car adalah perlu modified+good setting with track, tak semua track adalah sama setting untuk kereta, penggunaan tayar yang sesuai with your pembawakan kereta itu ini dan jadah2 lain...hahahha...dan juga bukan setakat enjin harus disetting good2, lain2 juga spt absorber pejadah2 lain juga juga harus dicheck...supaya your kereta dapat ada pikap dan jugak anjakan paradigma...coz why?..if ada seseorang ayam gi langgar your kereta dan terbabas, your kereta leh dapat kejar balik dan paling kurang dapat top5!!!...so dapat banyak sikit duit dapat !!!..hahahhaha...

well ini my experience dalam GT5, orang2 lain maybe lain2 cara, hahahhahah....akhir kata walaupun rasa cam xkene ja, lantak..mau juga taip sini..malaysia boleh..!!!!!!!!!!!!!..hoooooooooooo!!!...guahhahahhaha!!!...

Sunday, January 16, 2011

membeli barang online~

merapu ayam dan membeli barang online, kenapa mesti beli online dan tak pergi ke kedai?...kerana tiada di jual di malaysia..kenapa seperti itu?..kerana itu barang hanya release di japan sahaja..guahhahaha!!..

so apa barang?.. masuk sini..

http://www.hmv.co.jp/en/product/detail/3911123

berapa harga?..gi convert sendiri dari yen ke myr!!!!..

kenapa beli?..kerana maybe ini sekali ja ada game cani, so kene beli,...

so yang goodnya, senang mau trace.....kerana barang ini di order di japan..ia akan di trace di pos japan.... masuk sini..

http://tracking.post.japanpost.jp/service/singleSearch.do?org.apache.struts.taglib.html.TOKEN=0fccab359633153e870b7cbc43142c84&searchKind=S004&locale=en&SVID=020&JSESSIONID=NnCYp08p4RLbbtL1lJvR8t7nhv5Q2dHLVHTGMrVpZJ8TkvwQ2C6J!-1623173543!1294402136860&reqCodeNo1=EM000309035JP&reqCodeNo2=&reqCodeNo3=&reqCodeNo4=&reqCodeNo5=&reqCodeNo6=&reqCodeNo7=&reqCodeNo8=&reqCodeNo9=&reqCodeNo10=

oh!!..panjang cam membuat karangan pula...so masuk sini gambar tengok kalau tak mau nak klik link karangan itu...kecik?..gi sana klik gambar jadi besar....mudah ja mau baca situ, kerana leh tukar site tu jadi english, hahahah...

so bila barang tu dah transit ke malaysia, leh guna no barang tu di pos laju di malaysia..

mana mau masuk?..masuk sini..

http://202.185.150.100/emstrack/viewdetail.asp?parcelno=EM000309035JP

malas nak klik link macam merapu ni?..gi tengok gambar ni..

kecik lagi?..klik gambar utk jadi besar....so bila sudah sampai ke malaysia leh guna no trace japan tu ke pos laju malaysia...amat mudah kan?...order ja then dapat terus sambil goyang kaki sambil minum air kosong dan juga memakan nasi lemak pedas sambil berhingus di hidung!!!..hahah....so ini barang ambil barang 3 hari aja..kerana guna pos japan, jika rasa sangat kaya, gunala DHL ka, UPS ka, kerana lagi cepat sampai, arini order esok sudah dapat...hahaha..

ini 2nd time saya beli barang dari japan online, so far tiada masalah, selalu beli barang online but only in malaysia not outside from malaysia...hahahha...apa2 pun terima kasih sama kawan saya iaitu asupa, suruh dia belikan coz dia ada kredit kad/debit kad, saya tiada jadah dua2 tuh, so suruh dia orderkan aja...ini juga kali kedua suruh dia belikan barang dari japan..guahahhahha!!..

so bila dah sampai tu, apa benda isi dalam?..gi tengok nih..

so ini packing nya, agak besar juga kotak, yang penting isi dalam tiada kemek2 sana sini..good!!!..



so ini barangnya...ya!!..game psp yang good!!...berkenalan sama awek, gi ngurat2, dan dapat gambar dan video unlock!!..best ngak?!!...hahah...so if you asking me, OOO you are VERY influent in japanese?!!..my answer is no!!...understand a lil bit of nihongo, guahahhahah!!...lantak, as long i can play this game, adalah sudah good!!!..english pun sepah japanese lagi sampah!!!~...

oh sudah penat taip...itu ja mau cerita!!...hoooooooooooooooo~~~...oyasuminasai!!!...goodnight!~~..selamat malam!!!..guahahhahahah!!!...